Eğitim Projesi
Türkiye'de hayvan korumacılık yapmak gerçekten de çok zorlu bir serüveni göze almak anlamına geliyor. Her şeyden önce hayvanlarla ilgili mevcut önyargılar, gelenekler ve taassupla mücadele etmek zorundasınız. Hayvanın duyguları olan, acı çeken bir canlı olduğunu anlatmakla başlamalısınız işe. Biz de neredeyse 10 yılı aşan mücadelemiz süresince, mevcut zihniyeti değiştirmenin ne kadar zor olduğunu gördük ve çocuklara yönelmeye, 20 yıl sonrasına yatırım yapmaya karar verdik.
SHKD başkanı Robert Smith'in Romanya'da başlattığı egitim projesi için bastırdığı kitapcığı Türkçe'ye çevirerek başladık işe Kitapçık, arasında eğitimcilerin ve uluslararası hayvan koruma derneklerinin bulunduğu bir kurul tarafından hazırlanmıştı. Dolayısıyla, içeriğin pedogojik olarak ve hayvanları koruma misyonuna uygunluk açısından doğru olduğuna güvenimiz tamdı.
Hollanda'da faaliyet gösteren iki hayvan koruma derneği, Wereldpootjes ve ActieZwerfhonden kitapçığın basımının sponsorluğunu kabul ettiler. Desteklerinden dolayı minnettarız.
2008 ders yılında, Istanbul'da 10.000 öğrenciye ulaştık. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile işbirliği yaparak, TEGV'in Istanbul'daki tüm eğitim parklarına gittik. Ayrıca, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin Istanbul'un yeni yerleşim bölgelerinde başlattıkları bir sosyal sorumluluk projesine dahil olduk, onların çalışma yaptığı okullarda seminer verdik.
Gittiğimiz tüm okullarda, seminerlerden sonra katılan tüm öğrencilere birer kitapcık veriyoruz. Bazı okullarda da SHKD logolu ve arkasında üç dilde "Lütfen hayvanlara sırtınızı dönmeyin" yazan t-shirtlerden hediye ediyoruz.
2009 ve 2010 yıllarında da çeşitli okullarda sunum yaptık, hatta Istanbul dışına da ulaştık, Bursa, Diyerbakır, Bitlis, Izmit'de de seminer verdik.
Eğitim projesi bize mücadelenin diğer cephelerindeki yorgunluğunuzu unutturdu, geleceğe dair umutlu olmamızı sağladı.